google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html MorVin. s.a.s. - Les Chartis
×

Fout

[Joomlashack License Key Manager] Joomlashack Framework not found
[OSYouTube] Alledia framework not found

Les Chartis

Domein: Pierre Hervé
Productcode: 2014HER2223
Beschikbaarheid: Op voorraad
Druivenras: Chardonnay
Herkomst: Villiers sur Yonne
Regio: Bourgogne
Wijnnaam: Les Chartis
Welk jaar: 2015
Biologisch: 100%
Alcohol %: 12,5 %
Wijnkleur: Geel/groen
Smaakprofiel: Fruit: appel, peer, mango, ananas
Lekker bij: schaal- en schelpdieren en salades.
Houdbaarheid: < 3 jaar
Serveer temperatuur: 8 a 9 graden. +/- 3 uur koelkast

Prijs: €. 72.00
Exclusief BTW: €. 59.50

- +

Chartis 2014
Zeer expressieve neus met aroma's van rood en zwart fruit en hints van cashewnoten. In de mond van ?? elegantie van ?? magnitude en een hemelse stijl, waar we de vruchten te vinden. De nasmaak is slepend en lekker.
De Chardonnay is een druif die over de hele wereld voorkomt. De druif heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen wat klimaat en bodem betreft en wordt veel voor de vinificatie van witte wijn gebruikt.

Er zijn vele typen witte wijn. De smaak wordt vaak aangeduid met droog voor wijnen met weinig suiker tot zoet als er veel suiker in zit.
Een droge wijn is een wijn met heel weinig restsuiker.
Een typische “kurkdroge wijn” is bijvoorbeeld een Franse Muscadet. Een gedistingeerde, rijke, ronde, zachte wijn zou een witte Bourgogne kunnen zijn.
Op etiketten staat soms de term “sec” of “dry”. In Duitstalige landen “Trocken”.


Een halfdroge wijn heeft nog wel enige restsuiker. Wat door veel mensen bij droge wijn als “zuur” wordt ervaren is hier vaak enigszins verzacht.
Een aanduiding op het etiket kan “demi sec” zijn. In Duitstalige landen heet dat “Halbtrocken” of “Feinherb”.
Zoete wijn wordt niet altijd als dessertwijn gedronken. Zoete wijnen hebben veel gastronomische mogelijkheden. Een zoete wijn kan bijvoorbeeld perfect bij paté of bepaalde kazen combineren.

 

In koelere klimaatzones hebben de wijnen van deze druif een groeneappelsmaak. Na de tweede gisting van de wijn, de zogenaamde malolactische gisting - zie vinificatie - wordt het meeste naar deze groene appelen ruikende appelzuur omgezet in het mildere melkzuur. In mildere klimaatzones krijgt de wijn een meloensmaak, en in de warme temperatuurzones exotische vruchten, zoals ananas en mango.

Chardonnay kan een hoog alcoholpercentage halen, waardoor zij naar het zoete kan neigen. Een goed gemaakte Chardonnay zal een lange afdronk hebben. Vanwege het herkenbare karakter die deze wijn toont wordt zij geduid als "vettig" en vooral bij zalm-gerechten aanbevolen.

Bewaar deze wijn slapend tussen de 10° en 15° Celsius.

Pierre Herve

Pierre Hervé is een biologiche wijnboer in hart en nieren, een artisinale vakman die 29 jaar actief is en gespecialiseerd in de sector van de wijnbouw.

Witte wijnen worden doorgaans koel of gekoeld geserveerd. Hoe koel hangt van meerdere factoren af. Het type wijn en/of de kwaliteit van de wijn spelen hierbij een rol. Hoe koeler de wijn genuttigd wordt, hoe minder de wijn zijn smaak kan prijsgeven. Het zijn daarom vaak de wat mindere wijnen die aanbevolen worden koud te drinken. Bij welk gerecht welke wijn het beste gedronken kan worden, is juist van betreffende wijn en gerecht afhankelijk.

Een droge wijn smaakt prima bij een salade of vis, maar is bij kaas ook heerlijk. Voor halfdroge wijn geldt hetzelfde. Het is maar net hoe een bepaald gerecht bereid is en wat erin zit. Zoete wijnen kunnen bij bepaalde desserts gedronken worden. Bij een paté, chocolade, bepaalde kaas of zomaar zelfstandig verdient het vaak zelfs de voorkeur.

Een sommelier is gespecialiseerd in de combinatie van wijnen en spijzen.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar