google-site-verification: google7cd38e5053db085c.html MorVin. s.a.s. - Gobillot Rayon d'or
×

Fout

[Joomlashack License Key Manager] Joomlashack Framework not found
[OSYouTube] Alledia framework not found

Gobillot Rayon d'or

Domein: Gobillot, Jacky en Marie-Noèlle
Productcode: 2015GOB2120
Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs: €. 45.00
Exclusief BTW: €. 37.19

- +

Er zijn vele typen witte wijn. De smaak wordt vaak aangeduid met droog voor wijnen met weinig suiker tot zoet als er veel suiker in zit.
Een droge wijn is een wijn met heel weinig restsuiker.
Een typische “kurkdroge wijn” is bijvoorbeeld een Franse Muscadet. Een gedistingeerde, rijke, ronde, zachte wijn zou een witte Bourgogne kunnen zijn.
Op etiketten staat soms de term “sec” of “dry”. In Duitstalige landen “Trocken”.


Een halfdroge wijn heeft nog wel enige restsuiker. Wat door veel mensen bij droge wijn als “zuur” wordt ervaren is hier vaak enigszins verzacht.
Een aanduiding op het etiket kan “demi sec” zijn. In Duitstalige landen heet dat “Halbtrocken” of “Feinherb”.
Zoete wijn wordt niet altijd als dessertwijn gedronken. Zoete wijnen hebben veel gastronomische mogelijkheden. Een zoete wijn kan bijvoorbeeld perfect bij paté of bepaalde kazen combineren.

 

Een druivensoort die op grote schaal werd geplant in de Loire-vallei van Frankrijk, waar het een ouder van zowel Seyval en Vidal Blanc werd. De druiven rijpen prachtig in onze Treloar, Missouri wijngaard, het produceren van een wijn die zowel een kruiden toont - citrus knapperigheid en een heerlijke kruidigheid. Maakt een boete aperitief. Blumenhof groeit 1 acre van Rayon d'Or.

Rayon d'Or is een lichte huid Frans-Amerikaanse hybride, een van de honderden van Albert Siebel ontwikkeld na de phylloxera luis had wijngaarden verwoest in heel Europa. Het is een kruising van Aramon du Gard (een Vitis rupestris en Lincecumii crossing) en een andere Siebel variteit.

Het kan worden gevonden in de Loire-vallei (in het bijzonder in Orlans) en de Elzas, waar, als gevolg van regelgeving van de Europese Unie, het kan alleen worden gebruikt in een ondergeschikte rol mengen. Sommige rassen voorbeelden zijn geproduceerd in de staat Missouri in de Verenigde Staten.

Bewaar deze wijn slapend tussen de 10° en 15° Celsius.

Pierre Hervé, 56, heeft het pad van de wijnbouw 30 jaar geleden ontdekt.  Zijn interesse in de wijnbouw, een sterke smaak voor land leven, vermengd met een grote liefde voor goede wijn, geleidelijk aan begeleide zijn weg naar een nieuw beroep: die van biologische wijnboer.

Witte wijnen worden doorgaans koel of gekoeld geserveerd. Hoe koel hangt van meerdere factoren af. Het type wijn en/of de kwaliteit van de wijn spelen hierbij een rol. Hoe koeler de wijn genuttigd wordt, hoe minder de wijn zijn smaak kan prijsgeven. Het zijn daarom vaak de wat mindere wijnen die aanbevolen worden koud te drinken. Bij welk gerecht welke wijn het beste gedronken kan worden, is juist van betreffende wijn en gerecht afhankelijk.

Een droge wijn smaakt prima bij een salade of vis, maar is bij kaas ook heerlijk. Voor halfdroge wijn geldt hetzelfde. Het is maar net hoe een bepaald gerecht bereid is en wat erin zit. Zoete wijnen kunnen bij bepaalde desserts gedronken worden. Bij een paté, chocolade, bepaalde kaas of zomaar zelfstandig verdient het vaak zelfs de voorkeur.

Een sommelier is gespecialiseerd in de combinatie van wijnen en spijzen.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.
Schrijf een recensie
SlechtUitstekend
Facebook commentaar